Over Han Neijenhuis

Drummer en drumleraar Han Neijenhuis speelt sinds 1979 in uiteenlopende bands. Rock, blues, pop, funk, allround, er is weinig wat hij niet heeft gespeeld. In eigen regio is Han met name bekend van de rockbands Vangouw en Poundcake. Op nationaal en zelfs Europees niveau maakte Han de afgelopen jaren afwisselend furore in de bluesbands van de Amerikanen Sonny Hunt en Tony Spinner. Tony was onder meer jarenlang gitarist/zanger bij Toto.

De afgelopen drie jaar speelde Han bij The Veldman Brothers, welke band al een jaar of tien tot de top van de Nederlandse bluesscene behoort. Met de Brothers toerde Han intensief in Nederland, Duitsland en België. De band bracht zes albums uit. Han speelde mee op de meest recente Veldman Brothers-plaat, Refuel getiteld. Dit album kreeg een Dutch BluesAward, voor beste Nederlandse bluesalbum van 2016.

Een greep uit andere bands waar Han als vaste drummer of als freelancer in heeft gespeeld: Leif de Leeuw Band, The Etta James Experience, Rob Orlemans & Half Past Midnight, Superfly, Blackbury Accident, Charley’s Bluesbreakers, Superfloor, Nash Unlimited, Mike & The Mellotones, Vangouw, BlueShaker en Old Ni-js, de band van de voormalige Normaal-leden Ferdy Joly en Willem Terhorst. Momenteel speelt Han in de Eric Clapton-tribute Claptunes en de Cry Me A River Band, waarmee hij in de periode 2020-2022 een theatertour heeft gedaan. Vanaf najaar 2022 gaat de Cry Me A River Band de theaters in met een nieuwe show: Heroes of the 70’s.

Naast meer dan 1.500 live-optredens in binnen- en buitenland, heeft Han gewerkt in de belangrijkste opnamestudio’s in Nederland en albums opgenomen in onder meer Nashville, Tennessee. Han heeft jarenlang les gehad van gerenommeerde conservatorium-docenten en recent nog masterclasses cq privé-clinics gevolgd bij onder meer de Britse sessiedrummer en alleskunner Simon Philips (Toto), Jeff Beck-drummer Jonathan Joseph en bij funk-/hiphopdrummer Adam Deitch uit Brooklyn New York.

In 2014 is Han door de Dutch Blues Foundation genomineerd voor de award voor ‘Dutch Blues Drummer 2014′. Deze nominatie is een erkenning voor jarenlang hard werken en heel veel spelen. Het is ook vooral die enorme ervaring die Han in z’n drumlessen wil overbrengen.

Naast drummer is Han ook enthousiast schrijver. Als freelance redacteur levert hij met grote regelmaat artikelen voor onder meer de muziekmagazines Soundz en Slagwerkkrant, het lijfblad voor de drummer. In dat kader heeft Han veel bekende drummers geïnterviewd, denk aan Tico Torres (Bon Jovi), Nicko McBrain (Iron Maiden), Christoph Schneider (Rammstein), Mike Portnoy (Dream Theater) en Roger Taylor (Queen).
En Han schrijft regelmatig (muzikale) blogs over leuke of bijzondere ervaringen tijdens onder meer tours, optredens, interviews of de drumles. Deze verhalen zijn ook hier op de site te lezen.
In maart 2019 is bij uitgeverij Boekscout Han’s boek ‘Dan kan je mooi je nieuwe trui aan’ verschenen. Daarin een kleine zestig verhalen uit zijn muzikale leven.

Drumkits:
– Sonor SQ1
22″, 10″, 12″, 14″, 16″
– Sakae Trilogy
22″, 12″, 16″
– Sonor Select Force.
22″, 14″, 8″, 10″, 12″, 14″.
– Ludwig Supraphonic snaredrum
– Roland TD11 e-drums.

Cymbals:
– Zildjian K
– Paiste 2002

Discografie:
The Veldman Brothers – Refuel
Tony Spinner Band – Rollin’ & Tumblin’
Tony Spinner Band – Live in Europe
Sonny Hunt & The Dirty White Boys – Hitting The Noot
Sonny Hunt & The Dirty White Boys – The Nashville Blues Sessions
Vangouw – Passion Rules
Blackbury Accident – Too Late To Hide